Verslag

2017 – Topprestatie van overtuigende winnares Minke Slingerland

De 8e wielerronde van Mill is mede door het prachtige koersweer een ware promotie voor de regionale wielersport geworden.

De maandenlange voorbereidingen van het fanatieke wielercomité heeft zeker mooie wedstrijden opgeleverd. Wederom was men er in geslaagd om een mooi programma in elkaar te zetten.

Nieuw op het programma was dit jaar de bedrijvenwedstrijd en een vrouwenkoers naast de inmiddels traditionele Sportklasse en Amateurs. De dames wedstrijd was dit jaar het slotstuk. Het is de bedoeling om deze categorie de komende jaren uit te bouwen en zo een flink peloton toprensters aan de start te krijgen

De wedstrijden werden om half 12 geopend door de sportklasse. Daar ontstond al gauw een kopgroep van 6 hardrijders. Allemaal afkomstige van de Veluwe. Binnen een mum van tijd veroverden ze een voorsprong van rond de minuut en deze gaven ze niet meer af. Winnaar werd Marcel Alma uit Harskamp, op de tweede plaats gevolgd door Arjan Seuninga uit Ede en derde werd Corné Castein uit Renkum. Good old Ron Paffen won  de sprint van het peloton en werd nog fraai zevende.

 

In de funklasse wedstrijd voor bedrijventeams stonden zestien ploegen van drie renners aan het vertrek. Na twee ronden ontstond een kopgroep van twee renners, Stefan van Thiel en Erwin Florie. Het bleef spannend tot het eind. Met nog vijf ronden voor de boeg hadden deze twee nog vijfentwintig seconden. Elke ronde gingen er vijf af en in de  laatste ronde was alles compleet, dus sprinten. De overwinning ging hier naar Bob Janssen uit Boxmeer, tweede Bram Maassen uit Eindhoven en derde Leon van Stippent uit Mook. Ook de regionale renners die meededen hebben zich voortreffelijk geweerd.

In de wedstrijd voor de amateurs waar een gemiddelde werd gereden van bijna 45 km/u regende het uitlooppogingen. Maar elke keer werden ze teruggeroepen en ook dit resulteerde in een pelotonsspurt. Hier ging de overwinning naar Pim Achterkamp uit Rotterdam. Tweede werd Bob van den Berg uit ‘s-Gravenzande en de derde podiumklant kwam uit Utrecht, Daan Switters. Ook de regionale coureurs reden zich nog in de prijzen. Koen Wulterkens 11e, Sander Dijkink 12e, Gert-Jan Verdijk 20e.

De laatste wedstrijd van de dag was de vrouwenkoers. Dit werd een ware one-woman-show. In de tweede ronde demarreerde Minke Slingerland uit Oosterhout en ver voor de rest soleerde ze door de Millse dreven. Tien ronden voor het einde maakte zich nog een groepje van 5 rensters los, maar die kwamen slechts tot op 45 seconden. Deze topper Minke Slingerland had 28 ronden solo gereden met een gemiddelde van 39 per uur. De sprint van het groepje van vijf werd gewonnen door Britt Teunissen uit Ijsselstijn en het podium werd gecompleteerd door Sandra van Veghel uit Esch.

2016 – Erik Dekker wint 7e Kasteelronde Mill

MVZ_2644De 7e wielerronde is ondanks het weer toch een succes geworden. Bij de amateurs een winnaar die ongetwijfeld iedereen zal kennen: Erik Dekker, de man die Nederland veel successen heeft gebracht in het verleden.

IMG-20160522-WA0004

Het podium bij de 68+

De wielerdag werd geopend door de 60 en 68 plussers, die apart reden voor hun eigen wedstrijd. Bij de 60+ ontstond al snel een kopgroep van 6 renner die oppermachtig de rest op een ronde zetten. De winnaar van deze wedstrijd was Willem Hus uit Voorburg voor Hans van Bavel, de streekrenner uit Sint Anthonis. Derde werd Bert Bakker uit Zaandam.

Bij de 68+ ontstond al snel een kopgroep van drie renners waarbij de hoofdschotel naar Piet Gruteke uit Rotterdam ging, gevolgd door Willem van Koetsveld uit Zeist. Derde werd Aart Vingerling uit ’s Gravendeel. Piet Gruteke kond door deze overwinning de mooie bokkaal voor de Jan van Boxtel trots mee naar Rotterdam nemen.

De wedstrijd van de sportklasse werd beheerst door een kopgroep van twee renners die dus ook in een sprint à deux uitmaakten wie de winnaar werd. Peter van Wijgerden uit Woudrichem pakte de eindzege voor Arjan Seunninga uit Ede. Good old Ron Paffen wist met zijn nog altijd snelle benen de derde plaats voor zich op te eisen door de sprint van het peloton te winnen.

MVZ_2360De derde categorie was de Funklasse waar ook stevig doorgekoerst werd. Jammer was dat al in de eerste ronde een aantal renners de dupe werden van het gladde wegdek. In deze wedstrijd ontstond al snel een kopgroep van 12 renners waarvan vier van Wielerclub Mill die deze week nog mooi in de nieuwe kleding waren gestoken door Florius. Het frisse lichtblauwe tenue stak mooi af in de kopgroep. Deze renners hielden stand tot het einde en ook hier moest een sprint de beslissing brengen. De zege ging naar Miguel Verhagen uit Oss, gevolgd door Bram Maassen uit Eindhoven en het derde treetje op het podium was voor Mike van den Broek uit St. Hubert. Eric Schel en Bas Vloet van Wielerclub Mill grepen net naast het podium met een vierde en vijfde plaats. Ook de twee Hapsenaren Johan van Dijk en Peter van de Lockand konden terugzien op een puike wedstrijd. Ze werden 11e en 12e.

De hoofdmoot van de dag was de wedstrijd van de amateurs. Net voor de start begon het heel hard te regenen en dit is de hele koers zo gebleven. Er ontstond al snel een kopgroep van 9 renners die de hele koers gedicteerd hebben. Dit negental had de rest allemaal gedubbeld. Op het einde van de wedstrijd reed Erik Dekker met Leon Strötker weg uit de kopgroep en samen wisten ze van de rest weg te komen. Twee ronden voor het einde ontdeed Erik Dekker zich van zijn medevluchter en kwam solo aan. Leon Strötker kon nog tweede worden voor Niels Overgoorde uit Delftsgauw die ook nog solo over de meet kwam. Ook enkele streekrenners zaten nog in de prijzen. Daan van Alphen uit Gennep werd vijdfe. Jeroen Hendriks uit Boxmeer twaalfde. Haiko Peters uit Vianen 15e, Gert-Jan Verdijk uit Boxmeer 17e, Koen Wulterkens uit Boxmeer 19e en Sander Dijkink uit Grave werd nog net twintigste. De volledige uitslagen van alle categorieën zijn te vinden op de website van de KNWU.

Het was weer een geslaagde wielerdag, het was alleen jammer dat uitgerekend deze dag Pluvius zich van zijn slechtste kant liet zien. Uiteraard is dit alleen mogelijk dankzij de bijdrage van vrijwilligers, sponsors en renners.

MVZ_2673

IMG_20160522_113416

Jong publiek geniet van de wielersport

 

2015 – Podiumplek voor Koen Wulterkens in zonnige thuiswedstrijd

Voor de fervente wielerliefhebber was het weer smullen geblazen. Waar het in het Land van Cuijk dun gezaaid is met wielerkoersen, is het in Mill weer gelukt voor de 6e keer achter elkaar een mooi rennersveld bij elkaar te krijgen. Met een bescheiden budget, maar met een heel hard werkend team van Wielerclub Mill en streekwielervereniging De Maaskant hebben we weer kunnen genieten van prachtige wielersport.

2015_Kasteelronde_Mill_LanderdFotografie_317

Om klokslag 13:00 ging de eerste categorie, de sportklasse van start, die een wedstrijd reden van 50 km over 23 ronden. Wegens te weinig wind was het in de beginfase een vlakke koers, tot dat in de vijfde ronde Michel Ahoud uit Elst alleen op avontuur ging en tot een voorsprong van 20 seconden kwam. Nadat deze voorsprong teniet gedaan was demarreerde enkele ronden later Tonny Berends en Wilco Schenkhof, die zo waar 30 seconden wegreden, maar door toedoen van de sprinters 3 ronden voor het einde weer ingelopen werden. Met nog twee ronden te gaan lukte het uiteindelijk toch nog 4 renners weg te rijden en die wisten hun kleine voorsprong wel vast te houden. De sprint werd gewonnen door Harmen Brandwijk uit Bleskensgraaf, gevolgd door Jeroen Jansman uit Oosterbeek en 3e werd Corné Castein uit Renkum.

Van de streekrenners werd Ron Paffen 7e, Gerald Seuren 8e en Jos van de Horst 9e. Ook Haiko Peters presteerde met een 12e plaats zeer goed.

De tweede wedstrijd, een gecombineerde wedstrijd met nieuweling-meisjes en junior-vrouwen, werd een one woman show van Carlijn Swinkels uit Handel. Zowat de hele wedstrijd had ze voorop gereden met een maximale voorsprong van 30 seconden. Op drie ronden voor het einde werd ze toch nog teruggepakt, maar ze presteerde het onmogelijke door toch nog de massasprint te winnen. Een klasbak waar we ongetwijfeld nog van gaan horen.

Uitslag Nieuweling-Meisjes

  1. Kristie van Haaften De Meern
  2. Melanie van Putten Hagestein
  3. Anoek Spies Wageningen

Uitslag Junior-Vrouwen

  1. Carlijn Swinkels Handel
  2. Joyce Heyns Ravels (Belgié)
  3. Celine van Houtum Den Dungen

De hoofdschotel van de dag was de wedstrijd voor Amateurs, die een afstand van 65 km moesten afleggen. Na 4 ronden was er al een afscheiding van 4 renners die een voorsprong kregen van 20 seconden. Nadat deze ingelopen werden ging Glen van Nierop een poging wagen, die echter ook al gauw in de kiem gesmoord werd. Na ongeveer 45 minuten fietsen viel het peloton ineens in twee stukken uiteen en iedereen dacht dat het gebeurt was. Maar niets bleek minder waar, want een ronde of vijf later was weer alles compleet.

Op drie kwart van de wedstrijd viel wel de slag. Er ontstond een kopgroep van 11 man met daarbij de streekrenners Koen Wulterkens en Jeroen Hendriks. In de laatste ronde was het Dirk van Leuken uit Best die de slimste was en met een kleine voorsprong winnaar werd van de Kasteelronde van Mill. Koen Wulterkens uit Cuijk, tevens lid van Wielerclub Mill werd zeer fraai 3e na een bekeken koers.

Jeroen Hendriks uit Boxmeer die de spurt voor Koen aantrok werd nog verdienstelijk 11e.

Uitslag Amateurs

  1. Dirk van Leuken Best
  2. Marc van Grinsven Deurne
  3. Koen Wulterkens Cuijk

Daarmee kwam een einde aan een prachtige dag waarbij het publiek in het landschapspark of op het terras kon genieten van een mooi sportevenement. Dweilorkest Moizat zorgde op het terras van Het Lagerhuis voor de muzikale omlijsting en lang na de laatste finish was het er nog gezellig.

2015_Kasteelronde_Mill_LanderdFotografie_169

Nog veel meer mooie foto’s zijn hier te vinden.

——————-

Zeer geslaagde 5e Kasteelronde van Mill –  25 mei 2014

In Mill stond het deze zondag bol van de activiteiten. Naast het oerparcours en de motorcross reden wielrenners hun rondjes rond kasteel Aldendriel. Onder de bezielende leiding van Wielerclub Mill die in samenwerking met Wielervereniging de Maaskant deze wedstrijden organiseert, is het een hele mooie happening geworden. Ook de weergoden waren deze keer de renners goedgezind.

Jammer was het dat de nieuwelingenwedstrijd geannuleerd moest worden wegens een te gering aantal inschrijvingen. Wat wel een groot succes werd was de funklasse. Allemaal renners uit de regio die in grote getalen waren opgekomen om een wedstrijd te rijden. Er stonden maar liefst 56 renners aan het vertrek.

2014-05-25_LanderdFotografie_Mill_3953

Smaakmakers van deze wedstrijd waren Bram Veringa uit Nijmegen en Stefan van Thiel van Team Ravestein. Gezamenlijk hadden deze twee renners een voorsporing opgebouwd van dertig seconden. In de laatste ronde kwam het peloton nog behoorlijk dichtbij maar de hoofdprijs was buiten bereik. Stefan van Thiel kwam alleen over de streep met kort daarachter Jan-Willem van Schaik, die nog net zijn clubgenoot van Mercurius wist te passeren.

Eerste Millenaar werd Walter Arts op een negende plaats, net voor Eric Schel en Bas Vloet. In totaal stonden maar liefst 18 renners uit de gemeente Mill aan het vertrek. Het was heel jammer voor deze wedstrijd dat thuisrijder Bert van de Voort in de laatste ronde nog ten val kwam en daarbij meerdere botbreuken opliep.

2014-05-25_LanderdFotografie_Mill_4173Het peloton in de tweede wedstrijd van de dag, de sportklasse, bestond uit 63 deelnemers. In de zesde ronde demarreerde Michel Ahoud uit Elst die een kleine voorsprong opbouwde van vijftien seconden. Deze werd echter teniet gedaan. Halverwege de wedstrijd begon het ineens harder te waaien en dat had meteen invloed op het wedstrijdverloop. Het gevolg was dat het op de kant ging en er een groep van zes renners wegreed met daarbij de rappe Maaskanter Jos van de Horst. Stan Jansen, tegenwoordig wonend in het Duitse Goch, probeerde de oversteek nog maken maar zijn poging strandde. In de eindsprint van de kopgroep was het Jos van de Horst die op overtuigende wijze de winst pakte voor Peter van Wijgerden uit Woudrichem en Miguel Verhagen uit Oss.

In de categorie amateurs die met 51 van start waren gegaan was de grote smaakmaker de kleine renner uit Heeswijk Dinther Tom Reijnart.

Nadat eerst Glenn van Nierop uit Zoeterwoude zes ronden alleen weg had gezeten was het even later Sander Dijkink die de knuppel in het hoenderhok gooide maar meer dan twintig seconden leverde dit niet op voor de man uit Grave.

Halverwege de wedstrijd was het MVZ_4360peloton nog altijd compleet. Totdat Tom Reijnart in gezelschap van Nathan Bijlenga aan de haal ging. Op een gegeven moment was de voorsprong dertig seconden maar toen moest Bijlenga Reijnart laten gaan. Alleen solerend wist hij nog lang stand te houden tegen het peloton. Maar drie ronden voor het einde kregen we alsnog een complete groep. In de laatste ronde was er nog een valpartij van Gijs Nederlof die in een bocht onderuit ging maar daar gelukkig alleen maar schaafwonden aan over hield.

Het leek op een massasprint uit te draaien maar het was Daniël Bijlenga uit Apeldoorn die vlak voor het einde nog was weggesprongen en een paar meter overhield op de streep en zo de Kasteelronde van Mill op zijn naam wist te schrijven.

Mede door het prachtige weer alsook de goede publieke belangstelling is het een geslaagd eerste lustrum geworden. Uiteraard kan zo’n mooi evenement niet georganiseerd worden zonder de vele vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken en de sponsors die het financieel mogelijk maken.

De volledige uitslagen zijn te vinden onder uitslagen > 2014  op deze website.

2014-05-25_LanderdFotografie_Mill_4105

Meer van deze prachtige foto’s zijn te vinden onder Foto’s > 2014, of klik hier.

______________________________________________________________________

Op zondag 25 mei 2014 organiseren

Wielerclub Mill en WV de Maaskant onder auspiciën van de KNWU gezamenlijk de

titel

17 mei 2014 – Helaas hebben we vandaag de beslissing moeten nemen om de nieuwelingen wedstrijd tijdens de Kasteelronde van Mill af te gelasten. Een week voor de wedstrijd hadden we slechts een zevental inschrijvingen. In het programma zijn de wedstrijden van de toerrijders en sportklasse nu doorgeschoven.

Gewijzigd programma 5e Kasteelronde Mill op zondag 25 mei 2014

13:00 uur Toerrijders   35 km

14:30 uur Sportklasse  50 km

16:00 uur Amateurs      65 km

Het parcours is dit jaar weer het bekende rondje van 2,2 km om Kasteel Aldendriel.
Kijk bij Inschrijven voor informatie over de toerrijders categorie.
Inschrijving overige categorieën digitaal via KNWU-site  (info: Theo Peters tel. 0486474311 wv.de.maaskant@planet.nl)
Permanence:  Grand Cafe  Zalen  ‘t Lagerhuis, Beerseweg 9, 5451 NR   Mill

 

Podium2013

                      Het podium bij de Masters 40+

Verslag 2013:

Marco Brus wordt in Mill Regiokampioen Zuid Nederland

In het jaar 2013 stond op Tweede Pinksterdag 4e editie van de Kasteelronde van Mill in het teken van de regiokampioenschappen wielrennen voor de zuidelijke provincies. Na een schitterende Eerste Pinksterdag leek het slecht weer te gaan worden maar gelukkig bleef het Tweede Pinksterdag nagenoeg droog. De renners zorgden voor mooie wedstrijden op het parcours dat via de Beerseweg in Mill via Sint Hubert weer terug naar Mill liep.

Bij de hoofdschotel van het programma, de eliterenners, ging de titel naar de snelle Marco Brus uit Schijndel. Hij drukte zijn wiel net iets eerder over de streep dan Wouter de Groot uit Pijnacker. Oud professional Hans Dekkers uit het Zeeuwse IJzendijke reed naar het brons. De wedstrijd werd gekenmerkt door een hoog tempo. De teller kwam op de rechte stukken nauwelijks onder de 50 kilometer per uur. In de eerste helft van de wedstrijd reed een kopgroep van 9 renners weg met daarbij Cuijkenaar Koen Wulterkens die voor de organiserende Wielervereniging De Maaskant uitkomt. Hij wist zich echter niet in het voorste gelid te handhaven en viel terug in het peloton dat uiteindelijk de hele kopgroep tot de orde riep. Vrij snel daarna ontstond een nieuwe kopgroep van 12 renners die uiteindelijk om de titel ging sprinten. Van de regiorenners wist Edwin Arts uit Overloon in de slotfase nog uit het peloton weg te rijden. Hij finishte als 16e. Hugo Heijnen uit Boxmeer reed naar de 24e plek en Koen Wulterkens werd uiteindelijk 29e.

Bij de nieuwelingen ging de titel naar Bob Olieslagers uit Rijen die in de finale nog wegreed van zijn medevluchter Max Gulickx uit Eindhoven. Bram Welten uit Moergestel maakte bij deze categorie het podium compleet. Schaijkenaar Maik van der Heijden werd 11e.

Het podium bij de diverse masters categorieën werd veelal door streekrenners bezet. Bij de masters 30+ werd Joost Aelmans uit Cuijk tweede. Hij moest alleen Renier Scheepers (Herten) voor laten gaan. Bij de masters 40+ ging de titel naar zijn plaatsgenoot Antoine Moonen die Jos van der Horst van de organiserende vereniging De Maaskant klopte. Bij de masters 50+ was Ron Paffen uit Milsbeek duidelijk de snelste en bij de masters 60+ mocht Hans van Bavel uit Sint Anthonis de gouden medaille en de kussen van de rondemissen in ontvangst nemen. De uitslagen van de overige streekrenners zijn:  Gert Jan Verdijk (Boxmeer, 30+) 5e, Sander Dijkink (Grave, 30+) 10e, Pepijn Vermeulen (Cuijk, 30+) 12e, Jeroen van de Weijer (Oploo, 40+) 6e, Bas Voet (Sint Hubert, 40+) 9e, Gerald Seuren (Vierlingsbeek, 40+) 16e , Tim Verpoort (Gennep, 30+) 24e en Ben Pouwels (Cuijk, 60+) 5e.

De organisatie van de ronde is in handen van het comité Kasteelronde Mill dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant. Dit comité is in 2009 opgericht door een initiatief van Stichting Activiteiten Mill. Vanaf 2010 wordt jaarlijks de Kasteelronde van Mill georganiseerd onder auspiciën van de KNWU. Dit jaar staat de Kasteelronde in het teken van de Regiokampioenschappen van alle KNWU districten in de provincies Brabant, Zeeland en Limburg.

Op deze site vindt u alle informatie over het evenement. De naam van de ronde is gekozen vanwege het feit dat Kasteel Aldendriel zich binnen het parcours bevindt.